How to Make Perfect Pâte brisée

Pâte brisée. Pate brisee is the French version of classic pie or tart pastry. Pressing the dough into a disc rather than shaping it into a ball allows it to chill faster. This will also make the dough easier to roll out, and if you freeze it, it will thaw more quickly.

Pâte brisée Add cubed butter; pulse until crumbly. Pour slow stream of ice water through feed tube while the processor is on low speed until dough holds together when pinched, making sure not to add too much. Place one cup of flour, the butter, sugar and salt in the bowl of a food processor fitted with a metal blade. You can cook Pâte brisée using 3 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Pâte brisée

  1. It's 200 g of farine.
  2. Prepare 100 g of beurre demi sel.
  3. Prepare 50 ml of d'eau froide.

Add the water and slowly pulse just until the pastry begins to hold together, about six to eight times. Do not let it form a ball. Combine the flour and salt in the bowl of a food processor and process a few seconds to mix. Pate brisee is a very light, flaky pastry dough.

Pâte brisée step by step

  1. Dans un saladier, mettre la farine et le beurre en petits morceaux. Malaxer jusqu'à obtenir une sorte de sable.
  2. Ajoutez l'eau, mélangez avec une cuillère en bois et terminé à la main pour former une boule..
  3. Sur un support fariné, abaissez la pâte en rectangle, rabattre les 4 côté. Fariné légèrement et couvrir d'un linge.(Ne pas mettre au frais) Patientez 30 min.
  4. Fariné votre plan de travail, étalez votre pâte au rouleau..
  5. Prenez un moule ou un cercle et façonnez votre pâte. Suivant votre recette, cuire à blanc ou pas.

This dough is incredibly versatile, and it can be used in everything from quiche to chocolate tarts. It is also extremely easy to make, belying the myth that making pie dough is difficult. You may also see pate brisee referred to as "pate brisee fine.". La pâte brisée : C'est une base de farine, de beurre et de sel, à laquelle on rajoute un petit filet d'eau pour lier (attention à ne pas avoir la main trop lourde, sinon ça colle). On peut également la faire à l'huile, pour une recette plus économique.

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